Ce trebuie sa stii despre afacerea profitabila cu lavanda

   Lavanda Fleurane se intinde pe suprafata de un hectar si este cultivata manual, cu multa dragoste pentru natura si din respect pentru clienti.


   Totul a pornit in 2016, cand Fleurane a plantat primii butasi in camp, la final de toamna, spre sfarsit de noiembrie chiar. Se mai poate planta si la sfarsit de iarna, inceput de primavara, cu conditia ca pamantul sa nu fie inghetat, dar nici temperaturi prea mari (maxim 10 grade constant cel putin cateva zile la rand).


   Este foarte important ca pamantul sa fie bine lucrat inainte de a planta butasii. A lucra pamantul presupune sa il treceti cu un disc, un plug si un scarificator, fiecare avand rolul sau in sfaramarea bolovanilor, aerisirea pamantului in profunzime (1-1,5 m adancime) si rafinarea solului la suprafata pentru netezire.


   Cand terenul este pregatit, se traseaza cu un utilaj santurile unde vor fi plantate firele de lavanda. Distanta intre tufe va fi de 50 cm pe rand si 1,5 m intre randuri pentru facilitarea unei viitoare recoltari mecanizate. Astfel, la o suprafata de 10.000 de metri patrati, vom avea un numar de 20.000 de butasi.


   Este necesara irigarea plantei in mod deosebit in primul an de la plantare, chiar si in anul doi, iar din anul trei incolo aceasta are capacitatea de a rezista secetei, radacinile sale ajungand chiar si la 2 - 2,5 m adancime.


   Foarte important este ca butasii sa fie obtinuti din plante mature, mai mari de 3 ani, fapt ce garanteaza atat o rata de prindere de cel putin 95%, cat si rezistenta lor de peste iarna, imediat dupa plantarea toamna tarziu.


   In acest sens, Fleurane va pune la dispozitie toata documentatia necesara si posibilitatea de a comanda butasi de lavanda la un pret rezonabil, de 1 ron per bucata pentru culturi de pana in 5000 metri patrati (10.000 de butasi) sau la 0,90 ron bucata pentru suprafete de peste 5000 metri patrati.


   De asemenea, veti beneficia de consultanta gratuit primii doi ani din durata de viata a culturii de lavanda, care este de 15-20 de ani :) din drag pentru aceasta planta, aurul mov!

Scrie un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare.