Cultura de lavandă se întinde pe suprafața de un hectar, în zona de sud-est a României, mai exact în loc.Viziru jud. Brăila. Plantația este întreținută doar cu muncă manuală și cu darurile naturii, BIO, zis și "cu sapa"! Cum se infiinteaza o cultura de lavanda
Cum a început totul..                       

                                     2013
   Flori Vioreanu, fondatoarea Fleurane, care pe atunci avea doar 21 de ani, proaspăt absolventă de facultate, mutată în capitală, a descoperit lavanda! A citit luni în șir tot ce putea găsi despre această plantă și s-a îndrăgostit iremediabil de ea.

                               2013 - 2016
   Părinții ei, situați în Brăila, au fost reticenți la început: "E grea agricultura!". Așadar, în toată această perioadă a căutat teren agricol... cam prin toată țara, pe la prieteni, cunoștințe, chiar și străini. În final, după trei ani de căutări, părinții s-au convins că Fori nu o să renunțe prea curând, așa că i-au găsit un hectar, aproape de casă, în arendă. Și... distracția a început!

                                    2016
   În noiembrie, târziu, a plantat, fir cu fir, 20.000 de butași. Iar în primăvara anului următor avea să își vadă visul împlinit: 10.000 de metri pătrați acoperiți cu tufe mici de lavandă.
   Cultura de lavandă, întreținută numai cu sapa, solicită mult efort fizic, investiții în lucrul cu omul și multă atenție. Dar eforturile sunt răsplătite în fiecare lună iunie, respectiv septembrie, când roadele sunt pe măsură!
   Este o muncă enormă, dar fără și mai multă pasiune tentația de a renunța este foarte mare.

Ce trebuie sa inveti din experienta ei:

- nu renunta, chiar daca cei din jur nu sunt tocmai incurajatori;

- documenteaza-te, ia legatura cu alti agricultori, citeste din surse de specialitate, informeaza-te continuu;

- intocmeste un plan de afaceri SMART;

- studiaza potentiala piata de desfacere;

- vezi care sunt toate mijloacele de finantare de care poti dispune - suma de investit nu este deloc de neglijat totusi!

   Din drag pentru natură, Fleurane se ridică la nivelul așteptărilor clienților săi, punând mult suflet și atenție în realizarea fiecărui produs în parte, de la munca de laborator în realizarea uleiului esențial și a apei de lavandă, până la lucrul în atelier cu toate firele de lavandă mov-albăstrui intens, a căror culoare persistă ani de-a rândul. Iar parfumul lor este intens și rezistent!

Fleurane