Hai si tu in clubul cultivatorilor de lavanda!

   Vrei să înființezi o cultură de lavandă? Sau doar să îți înfrumusețezi grădina?

Bine ai venit pe site-ul meu!

   Vei vedea că este mai simplu decât pare! Dacă eu am reușit să plantez 20.000 de butasi de lavanda pe o suprafață de 1 hectar când aveam doar 24 de ani, fără vreun sprijin și doar cu un credit de nevoi personale, atunci oricine poate planta! Trebuie doar să muncești foarte mult și să vii cu o doză mare de pasiune. Recompensa este pe măsură! :)

   Știu că orice început este greu, așa că voi oferi consultanță GRATIS primii 3 ani de viață a culturii, dar mă poți contacta oricând după această perioadă în caz că întâmpini diverse dificultăți.

   Mai jos, vei găsi detalii despre ofertă, câteva caracteristici ale lavandei și modalități de valorificare a culturii. 

   Butasi de lavanda Sevtopolis (varsta de 2 ani) cu radacina nuda (fara ghiveci) la 1 pachet de 10 bucati.

  • Daca doresti sa comanzi intre 250 si 1000 de butasipretul este de 2 RON per butas, iar pentru a plasa comanda te rog sa ma contactezi din timp aici! 
  • Daca doresti sa comanzi mai mult de 1000 de butasipretul este de 1 RON per butas, iar pentru a plasa comanda te rog sa ma contactezi din timp aici! 
  • Pentru comenzi mai mari de 10.000 de butași, prețul este de 0.95 lei.

Livrarea se va face in primavara 2021 martie-aprilie!

   Cum poți comanda - contactează-mă printr-un mesaj aici pentru a face o rezervare din timp.

   La livrare, vei primi și o fișă tehnică detaliată ce conține tot ce trebuie să știi despre cultura de lavandă, de la plantare și întreținere până la potențiala piață de desfacere.

   Butasii de lavandă au rădăcina nudă. Se plantează doar primăvara devreme sau toamna târziu.
   Plasează acum comanda ta pentru a face o rezervare!
   Livrarea se va face în toamna, la începutul lunii noiembrie sau primavara, in martie.

   Butașii sunt din soiul “Lavandula angustifolia Sevtopolis” - cultura noastră se află în curs de certificare ecologică.

Caracteristicile principale ale lavandei:

  •   Este o plantă perenă care se plantează în noiembrie sau martie și are durată de viață chiar și de 20 de ani.
  •   Înflorește în iunie.
  •   Este o plantă rezistentă la secetă și la ger (-20 grade C), având risc mic de a atrage dăunători. 
  •   Se plantează la o distanță de aproximativ 40-50 cm între plante și 1,4 m între rânduri.
  •   Poate produce în jur de 30-50 litri de ulei esențial de lavanda la hectar încă din anul 2, ajungând până la 100-150 litri/ha chiar din anul 3. 
  •   Acest soi poate fi utilizat în primul rând în obținerea uleiului esențial de lavandă și a apei florale, pentru aranjamente florale și obiecte de decor creative, artizanat, handmade sau doar pentru înfrumusețarea balconului/terasei/grădinii, ține totodată și insectele departe!

Valorificarea producției - piața de desfacere

   În funcție de forma produsului vândut, există mai multe tipuri de cumpărători către care îți poți îndrepta producția: producători de medicamente (ulei esențial de lavandă), producători de cosmetice (ulei esențial de lavandă și floare uscată), producători de ceaiuri (floare uscata), industria alimentară cu precadere cofetării (floare uscată și ulei esențial de lavandă), decorațiuni (floare uscată), etc.

   În urma achiziționării butașilor, vei primi și o serie de linii de ghidaj în vederea întocmirii unui plan de afaceri cât mai clar pentru valorificarea optimă a culturii.

   Ce îți pot spune din experiența mea este că a meritat tot efortul! A fost un început greu și am făcut câteva greșeli pe care mă voi asigura ca tu să nu le faci. În acest sens, îți voi pune la dispoziție toată documentația necesară, dar și "pățaniile" mele din care vei extrage acel "așa nu" - "așa da"!

   Hai și tu ca să fim mai mulți, să ne unim forțele, să avem împreună un cuvânt mai puternic de zis și în afara granițelor!Butasi de lavanda Romania

7 comentarii

Salut vreau să înfințez o cultură de la vandă pe o suorafața de 50 de arii pt început și am nevoie de informații îmi lasați un nr de tel

Vasile Iulian aprilie 16, 2023

Bună ziua sunt la început, după 20 de ani de Italia mam întors acasă și am o plantație de 4 ari dar vreau să fac preparate din uleiuri ce sfaturi îmi dați ? Mulțumesc !

Ureche Ana aprilie 16, 2023

As vrea sa înființez o cultura de lavanda și as vrea sa știu câți bucăți ar trebui am circa 150 pătrați la inceput

Zizi Taerel iunie 07, 2022

Bună!Mă tot bate gândul să înființez o cultură de lavandă pe 1 ha…problema este următoarea..
Teama că nu o pot valorifica…ce mă sfătuiți?Se merită?Am unde sa o vând? Se vinde floarea cu tijele acela Sau doar florile…cum este mai convenabile la preț?Mulțumesc anticipat!

Iulia septembrie 21, 2021

Buna…vreau sa înființez o cultură de lavanda..
Anul asta am înființat o livada si ma gandesc in prima faza sa plantez intre rânduri,pentru ca mai apoi sa ma întind pe o suprafață mai mare!
Ce ma sfatuiesti sa fac?

Madalina septembrie 21, 2021

Buna…vreau sa înființez o cultură de lavanda..
Anul asta am înființat o livada si ma gandesc in prima faza sa plantez intre rânduri,pentru ca mai apoi sa ma întind pe o suprafață mai mare!
Ce ma sfatuiesti sa fac?

Madalina august 02, 2021

Buna,sunt Iulia.Sunt din Bucuresti, dar de mai bine de20 de ani locuiesc la Torino.
Te felicit pentru tot ce faci,este ceva care am visat o viata as putea zice,ador lavanda fara masura,si as dori sa stiu mai multe daca e cu putinta despre tot ce faci.Multumesc.

Iuliana februarie 20, 2021

Scrie un comentariu

Toate comentariile sunt verificate inainte de publicare.